חמאת אגוזים (Beurre Noisette, לעתים מכונה "חמאה חומה") נמצאת בשימוש רב בשיטות ה
אפייה ה
צרפתיות.
חמאה לא-מומלחת מומסת בחום נמוך ומופרדת ל
שומן-חמאה ומוצקי-
חלב. באופן טבעי, מוצקי-החלב שוקעים לתחתית ה
מחבת ואו-אז, אם הם מחוממים בעדינות, מתחילים להשחים. לכשמתקרב גוון מוצקי-החלב ל
צבעם של
אגוזים קלויים, מורחקת המחבת ממקור החימום. חמאת אגוזים קלה לשימוש הן בצורתה הנוזלית והן בצורתה המוצקה, המקוררת. תהליך הפקתה מקנה לה טעם חמים ואגוזי, והיא נודעת במיוחד כחלק מבלילות
עוגיית מדלן והפינאנסייה.
השם "חמאת אגוזים" מרמז על הצבע — חום דמוי
אגוז לוז.
1 comentário:
já dei hebreu na escola, mas eskeci-me, kd kiseres fazer a tradução não te prendas...
Enviar um comentário